Dismiss header content

Integritetspolicy

PÅ GANNI ÄR VI MYCKET MEDVETNA OM BEHOVET AV DATASKYDD OCH SÄKER BEHANDLING AV ALLA PERSONUPPGIFTER VI FÅR DEL AV OCH DATASÄKERHET OCH SEKRETESS HAR HÖG PRIORITET FÖR OSS. DENNA INTEGRITETSPOLICY INNEHÅLLER TYDLIGA RIKTLINJER FÖR GANNIS SÄTT ATT BEHANDLA DINA PERSONUPPGIFTER OCH VI UPPDATERAR VÅR POLICY KONTINUERLIGT I ENLIGHET MED INTERNA RUTINER OCH TILLÄMPLIG LAGSTIFTNING.


GANNI SÄKERSTÄLLER FULLSTÄNDIG SEKRETESS NÄR DET GÄLLER DINA PERSONUPPGIFTER. VI ANSVARAR FÖR DE PERSONUPPGIFTER VI FÅR DEL AV VIA WWW.GANNI.COM (“WEBBSIDAN”) OCH VI LÄMNAR ENDAST UT DINA UPPGIFTER TILL TREDJE PART I SAMBAND MED ATT VI LEVERERAR EN TJÄNST TILL DIG.


DU KAN NÄR SOM HELST KONTAKTA OSS OCH FÅ EN KOPIA AV DE PERSONUPPGIFTER VI HAR OM DIG. DU KAN DESSUTOM ALLTID BE OSS KORRIGERA FELAKTIG INFORMATION, RADERA ELLER GÖRA INVÄNDNINGAR MOT ELLER BEGRÄNSA BEHANDLINGEN AV DIN INFORMATION. OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR ANGÅENDE BEHANDLINGEN AV DIN INFORMATION ÄR DU VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA OSS.


NEDAN BESKRIVS HUR VI ANVÄNDER DE PERSONUPPGIFTER SOM DU LÄMNAR OCH/ELLER TILLHANDAHÅLLER NÄR DU BESÖKER VÅR WEBBSIDAN OCH NÄR DU ANVÄNDER DE OLIKA TJÄNSTERNA PÅ VÅR WEBBSIDAN.

Denna Webbsidan drivs och Àgs av:


GANNI A/S

Bremerholm 4

1069 Köpenhamn K

Danmark


CVR nr.: 21664731


Kontakta oss

E-post: legal@ganni.dk

GANNI samlar in information om dig nÀr du aktivt anger information pÄ www.ganni.com, anmÀler dig till nyhetsbrevet, bestÀller, deltar i tÀvlingar och/eller deltar i andra aktiviteter pÄ Webbsidan. De personuppgifter som du sjÀlv lÀmnar och som vi samlar in kan till exempel innehÄlla ditt namn, e-postadress, din privata adress, telefonnummer och liknande identifieringsuppgifter, information om online köp och annan Àrenderelaterad information sÄsom information som du tillhandahÄller nÀr du Àr i kontakt med vÄr kundtjÀnst. DÀrutöver samlas information in om din navigering pÄ Webbplatsen, som innefattar bland annat information om din IP-adress, information om din webblÀsare, cookie-identifierare och information om vilka undersidor du besöker och hur lÀnge ditt besök pÄ webbplatsen varar.


Insamling av dina personuppgifter sker i ett eller flera av följande fall:

  • NĂ€r du köper varor online pĂ„ Webbsidan
  • NĂ€r du registrerar dig för GANNIs nyhetsbrev
  • NĂ€r du skapar ett kundkonto pĂ„ Webbsidan
  • NĂ€r du deltar i nĂ„gon av GANNIs tĂ€vlingar


NĂ€r du uppger information kommer det alltid att framgĂ„ om huruvida informationen Ă€r frivillig eller nödvĂ€ndig, till exempel nĂ€r du handlar pĂ„ Webbsidan. Även om du anvĂ€nder din e-postadress i mer Ă€n ett av ovanstĂ„ende fall, kommer din information endast att samlas in och registreras pĂ„ en plats. Det innebĂ€r att dina uppgifter kan Ă„teranvĂ€ndas nĂ€r du handlar hos oss och att du slipper fĂ„ samma marknadsföring frĂ„n GANNI flera gĂ„nger.

NÀr du vÀljer att ta emot GANNI World-uppdateringar och tillhandahÄller din e-post och/eller telefonnummer, ger du GANNI ditt samtycke till att samla in och behandla din personliga information, i syfte att tillhandahÄlla uppdateringar om vÄra produkter, tjÀnster och evenemang. NÀr vi skickar GANNI-uppdateringar till dig kommer vi att anvÀnda de mest tillÀmpliga kanalerna som finns tillgÀngliga, t.ex. e-post-, telefon- eller meddelandetjÀnster men vi kommer endast att kontakta dig pÄ den eller de kanaler som ingÄr i ditt samtycke. Endast GANNI kommer att ta emot och fÄ tillgÄng till din personliga information.


Du kan nÀr som helst vÀlja bort att ta emot uppdateringar (vilket skulle innebÀra att du drar tillbaka ditt samtycke om du har gett ditt samtycke) (se "Avonskriva frÄn GANNI uppdateringar" nedan).

Om du Àr registrerad för att fÄ GANNI-uppdateringar som rör vÄra produkter, tjÀnster och evenemang, och du inte lÀngre vill ta emot dessa, kan du begÀra att vi Àndrar dina preferenser. Du kan göra det antingen enligt vad som anges i den specifika kommunikationen, t.ex. genom att anvÀnda avregistreringslÀnken som finns med pÄ alla e-postuppdateringar, eller genom att kontakta vÄr kundtjÀnst (customerservice@ganni.com). GANNI kommer att sluta skicka uppdateringar som du vÀljer bort (eller dra tillbaka ditt samtycke, i förekommande fall) inom en rimlig period (enligt gÀllande lag) och i alla hÀndelser inom 28 dagar efter mottagandet av din begÀran, för att ge tillrÀckligt med tid för att Àndringen ska administreras.


Om du vÀljer bort att ta emot GANNI-uppdateringar relaterade till vÄra produkter, tjÀnster och evenemang kan vi fortfarande skicka icke-marknadsföringskommunikation till dig sÄsom e-postmeddelanden eller tillÀmplig telefonkommunikation om ditt konto eller köp du har gjort, och/eller e-postmeddelanden eller tillÀmplig telefonkommunikation att begÀra och svara pÄ feedback som rör GANNI. Vi kommer endast att anvÀnda din kontaktinformation dÀr det Àr tillÄtet att göra det i enlighet med gÀllande lagar.

NÀr du skapar ett GANNI-konto pÄ Webbsidan Àr syftet med att samla in din information att skapa ett GANNI-konto Ät dig, dÀr du kan komma Ät din bestÀllningshistorik, se spÄrningslÀnkar och gÄ snabbare genom kassaprocessen. NÀr du vÀljer att skapa ett GANNI-konto ger du GANNI ditt samtycke till att samla in, lagra och behandla din personliga information för att uppfylla ovannÀmnda syfte.


Om du inte lÀngre vill ha ett GANNI-konto och dÀrmed vill Äterkalla ditt samtycke ska du kontakta vÄr kundtjÀnst.

Personlig information samlas in, lagras och anvÀnds för följande ÀndamÄl pÄ Webbsidan:

  • Slutföra en bestĂ€llning
  • Prenumerationer pĂ„ GANNI nyhetsbrev
  • Administration av anvĂ€ndarkonton/profiler
  • Sammanfattning av köphistoriken
  • Deltagande i tĂ€vlingar eller andra evenemang
  • Vidarebefordring av annat marknadsföringsmaterial, inklusive inbjudningar till evenemang och utdelning av vĂ€rdekoder
  • Insamling och analyser av kundrecensioner
  • Statistik och analys av webbtrafik pĂ„ Webbsidan
  • Övriga marknadsföringsĂ„tgĂ€rder, inklusive e-postpĂ„minnelser om produkter som finns kvar i din shoppinvĂ€ska


Vi vill göra dig uppmÀrksam pÄ att anvÀndningen av dina personuppgifter för utskick av marknadsföring endast kommer att ske om du tidigare har gett ditt uttryckliga samtycke, sÄvida inte lagen tillÄter oss att kontakta dig utan föregÄende samtycke.


GANNI registrerar statistik över vilka omrÄden av Webbsidan vÄra anvÀndare besöker och vilka produkter som anvÀndarna tycker om. Den hÀr informationen innehÄller inga personuppgifter. Med hjÀlp av den insamlade informationen fÄr vi kunskap om hur anvÀndarna anvÀnder Webbsidan, och den hÀr informationen anvÀnds för att förbÀttra Webbsidan. Vi kan inte se vilka webbplatser du har besökt innan du gÄr till Webbsidan, eller vilka webbplatser du besöker nÀr du lÀmnar vÄr Webbsidan. Vi sÀljer inte eller pÄ annat sÀtt lÀmnar ut information om anvÀndarnas anvÀndning och aktivitet pÄ Webbsidan och vi sÀljer eller utlÀmnar inte din köpinformation till tredje part.

Dina personuppgifter Àr endast tillgÀngliga för de som behöver informationen för att utföra det avsedda behandlingssyftet. I den utstrÀckning det Àr nödvÀndigt kan dina personuppgifter komma att delas mellan företag i GANNI-koncernen, med leverantörer och underleverantörer (databehandlare och underdatabehandlare) som utför vissa uppgifter för vÄr rÀkning samt med oberoende tredje parter. Dessutom kan vi ocksÄ, under vissa omstÀndigheter och i enlighet med lagen, lÀmna ut personlig information till tredje part, inklusive offentliga myndigheter eller polisen, vars avslöjande Àr nödvÀndigt för att (i) utreda eventuella brott, (ii) identifiera, kontakta eller stÀmma en person som kan bryta mot ett avtal de har med oss, (iii) undersöka sÀkerhetsintrÄng eller samarbeta med offentliga myndigheter i en juridisk frÄga eller (iv) skydda vÄra rÀttigheter, sÀkerhet eller egendom, inklusive bedrÀgeriförebyggande. Till exempel kan information lÀmnas till polisen vid misstÀnkt kreditkortsbedrÀgeri.


Vi förbehÄller oss rÀtten att överföra personuppgifter som vi har om dig i hÀndelse av omstrukturering eller hel eller partiell försÀljning av GANNI. En överföring i sÄdant samband kommer att ske i enlighet med den vid var tid gÀllande lagstiftningen för behandling av personuppgifter.

Dina personuppgifter lagras i allmÀnhet inom Europeiska ekonomiska samarbetsomrÄdet ("EU/EES"), men kan Àven i vissa fall överföras till och anvÀndas av vÄra partners i ett tredje land utanför EU/EES. I dessa fall kommer GANNI alltid att se till att dina överförda personuppgifter behandlas och sÀkras pÄ en adekvat dataskyddsnivÄ. NÀr vi överför personuppgifter frÄn EU/EES till ett tredjeland som inte Àr godkÀnt av EU-kommissionen som ett sÀkert land för sÄdan överföring (beslut om adekvat skyddsnivÄ), kommer vi att tillÀmpa standardavtalsbestÀmmelser för att sÀkerstÀlla en likvÀrdig skyddsnivÄ som ges inom EU/EES eller annan giltig rÀttslig grund för överföringen.

GANNI fĂ„r inte samla in, bearbeta, anvĂ€nda, lagra etc. personlig information utan utan en laglig grund i EU:s allmĂ€nna dataskyddsförordning (“GDPR”). . Den rĂ€ttsliga grunden kan baseras pĂ„ ditt samtycke, kan vara nödvĂ€ndig för fullgörandet av ett kontrakt, rĂ€ttslig förpliktelse eller vĂ„rt berĂ€ttigade intresse som företag.


Vi behandlar personuppgifter endast för att uppfylla vÄra avtalsförpliktelser eller för att bevara vÄra överordnade legitima intressen. VÄra legitima intressen Àr genomförandet av vÄrt affÀrssyfte.


I den mÄn vi erhÄller samtycke frÄn den registrerade för behandling av personuppgifter, fungerar GDPR Artikel 6 (1) (a) som den rÀttsliga grunden för behandlingen av personuppgifter.


Vid behandling av personuppgifter som krÀvs för att fullgöra ett avtal vars avtalspart Àr registrerad, fungerar GDPR artikel 6.1 (b) som den rÀttsliga grunden. Detta gÀller Àven bearbetningsverksamheter som Àr nödvÀndiga för att genomföra ÄtgÀrder före avtalsslutande.


I den mÄn behandling av personuppgifter krÀvs för att uppfylla ett lagkrav som vÄrt företag omfattas av, fungerar GDPR Artikel 6 (1) (c) som den rÀttsliga grunden.


I de fall att den registrerades eller en annan fysisk persons vitala intressen gör behandlingen av personuppgifter nödvÀndig, fungerar GDPR artikel 6.1 (d) som den rÀttsliga grunden.


Om behandling krÀvs för att skydda ett legitimt intresse hos vÄrt företag eller en tredje part och intressena inte ÄsidosÀtter intressen, grundlÀggande rÀttigheter och friheter för den registrerade i det förstnÀmnda intresset, GDPR artikel 6 (1) (f) fungerar som den rÀttsliga grunden för behandlingen.

Vi raderar dina personuppgifter nĂ€r vi inte lĂ€ngre behöver dem för att uppfylla ett eller flera av de syften som anges ovan under avsnittet ”AnvĂ€ndning av personuppgifter”. Informationen kan dock behandlas och lagras i anonym form.

Vi anvÀnder cookies för att undersöka hur vÄr webbplats anvÀnds och för att förenkla och förbÀttra ditt besök. Vidare anvÀnder vi funktionella cookies för att utföra bestÀllningar i vÄr webbshop och annonsering. Vi anvÀnder de funktionella cookies för att sÀkerstÀlla att vÄr webbutik fungerar som avsett, vilket inkluderar att kunna lÀgga till varor i varukorgen och genomföra en transaktion.


Vi anvÀnder cookies pÄ webbplatsen. Du kan lÀsa mer om vÄr anvÀndning av cookies i vÄr Cookiepolicy, som du hittar hÀr.

Du har rÀtt att nÀr som helst fÄ veta vilken information vi behandlar om dig, dock med vissa lagstadgade undantag. Du har ocksÄ rÀtt att invÀnda mot insamlingen och vidarebehandlingen av dina personuppgifter. Du har vidare rÀtt att korrigera, radera eller blockera dina personuppgifter i enlighet med gÀllande lagar och regler. Du har dessutom rÀtt att fÄ del av den information om dig sjÀlv som du har gett till oss och be att den överförs till annan personuppgiftsansvarig.


Om du vill uppdatera, Àndra eller radera de personuppgifter som vi har registrerat om dig, önskar fÄ tillgÄng till personuppgifter som behandlas om dig eller om du har frÄgor om ovanstÄende riktlinjer, Àr du vÀlkommen att kontakta oss.


Du kan ocksÄ skriva till oss pÄ följande adress:



GANNI A/S

Bremerholm 4

1069 Köpenhamn K

Danmark

Du kan Äterkalla ditt samtycke nÀr som helst. Vi raderar dÀrefter din information om vi inte kan fortsÀtta behandla den pÄ annan giltig grund. Om du vill Äterkalla ditt samtycke Àr du vÀlkommen att kontakta oss.

Vi har genomfört sÀkerhetsÄtgÀrder för att sÀkerstÀlla att vÄra interna rutiner uppfyller vÄra höga sÀkerhetskrav. Vi strÀvar dÀrför efter att sÄ lÄngt det Àr möjligt skydda kvaliteten och integriteten för dina personuppgifter.

Webbplatsen kan innehÄlla lÀnkar till andra webbplatser eller integrerade webbplatser. Vi ansvarar inte för innehÄllet pÄ andra företags webbplatser eller deras praxis i samband med insamling av personuppgifter. NÀr du besöker andra webbplatser, uppmuntrar vi dig att lÀsa den specifika webbplatsens policy för skydd av personlig information samt andra relevanta policys.

Om du vill klaga pÄ behandlingen av dina personuppgifter kan du kontakta oss via e-post, telefon eller brev enligt ovan. Du kan ocksÄ kontakta danska Datatilsynet, Carl Jacobsens Vej, 35, 2500 Valby, Danmark.

SENAST UPPDATERAD: 14 JUNI 2022